Novalić i Lendo poručili: Zlo nije pobijeđeno

Fadil Novalić, bivši premijer Vlade Federacije i Refik Lendo, potpredsjednik Federacije BiH ovu subotu provode u zajedničkom druženju i razgovoru.

FOTO: FACEBOOK FADIL NOVALIĆ
FOTO: FACEBOOK FADIL NOVALIĆ

Novalić je objavio fotografiju sa Lendom na kojoj se vidi da se nalaze u lovačkoj kući na Jasenici. Očigledno su odlučili da se udalje od gradske vreve.

“Nećemo nikada pristati na izdaju. Izjave presuđenih ratnih zločinaca da bi opet sve ponovili nas moraju držati budnima. Zlo nije pobjeđeno”, poruka je Novalića u opisu fotografije sa Lendom.

Nećemo nikada pristati na izdaju. Izjave presudjenih ratnih zločinaca da bi opet sve ponovili nas moraju držati budnima. Zlo nije pobjedjeno.

Posted by Fadil Novalić on Saturday, June 10, 2023

Podsjetimo, ova rekacija uslijedila je nakon što je presuđeni ratni zločinac Dario Kordić, odgovoran za masakr počinjen u aprilu 1993. godine nad 116 bošnjačkih civila u selu Ahmići kod Viteza, očigledno bi ponovio sve ono za šta je pred Haškim tribunalom osuđen na 25 godina zatvora.

S osmijehom koji ledi krv u žilama i bez imalo pokajanja, Kordić je tokom jednog druženja sa prijateljima sa zadovoljstvom pokazao da su za strašni pokolj u Ahmićima i pripremane jedinice koje su bile pod njegovom komandom.

– Pitao me naš prijatelj sa sjevera Hrvatske, naše integralne, sad, ovdje u tišini: “Je li vrijedilo zatvora, je li vrijedilo rata?” Ja sam mu rekao – sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio, svaka je sekunda vrijedila – sramotno će ratni zločinac Kordić, na šta je od okupljenog društva dobio aplauz.

Prihvati notifikacije