BiH

Na ovim dionicama u BiH saobraćaj se odvija otežano

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

FOTO: ILUSTRACIJA/BIHAMK
FOTO: ILUSTRACIJA/BIHAMK

Zbog radova na redovnom održavanju za saobraćaj su zatvoreni tuneli Gaj i Igman na autoputu A-1 smjer Lepenica-Sarajevo zapad, a na mjestu radova saobraća se dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Zbog aktuelnih radova obustavljen je saobraćaj na visećem mostu u Ostrošcu (R-437 Ostrožac-Fojnica).

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta. Duge su kolone teretnih vozila na graničnim prelazima na sjeveru na izlazu iz naše zemlje.

Prihvati notifikacije