Život

Mlada Bosanka Medina Jašarević učenica generacije u Americi

Medina Jašarević (otac Mahir i majke Almina Karić-Jašarević) je rođena je 31. 12. 2002. godine u Vancouveru, u američkoj državi Washington.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Školovala se u Fort Vancouver High School Center for International Studie.

Medina je prošle godine proglašena za učenicu generacije u svojoj školi. Na maturskoj svečanosti održala je govor zaodjenuta šalom Bosne i Hercegovine, a govorila je o svojoj zemlji i imigrantskom iskustvu nje i njenih roditelja.

Sada je studentica stomatologije i biologije, a njezin život je ispunjen sa mnogo zanimljivih aktivnosti, ne voli gubiti vrijeme.

Na pitanje da li je očekivala da će njen uspjeh biti tako zapažen u dijaspori i Bosni i Hercegovini Medina odgovara da se nije nadala takvoj reakciji, piše Akos.

– Zaista mi je čast da dajem intervju za vas. Vi predstavljate moralne vrijednosti, kulturu, obrazovanje, sport i vjeru. Želim vam još veći uspjeh u širenju dobra i da u tome ustrajete, ako Bog da. Allah vidi svačiji trud. Izabrana sam za učenicu generacije i dobila sam priliku da predstavim svoju zajednicu, narod, porodicu. Ja sam to na najbolji mogući način uradila, ne nadajući se da će ovo ostaviti veliki trag u javnosti – kaže Medina Jašarević na početku razgovora za Akos.

Prihvati notifikacije