Jet set

Marija Šerifović iskreno o traumama, odnosu sa ocem i porodičnim svađama

Pop pjevačica Marija Šerifović poznata je po oštrom jeziku i iskrenosti, a tako je bilo i ovoga puta, kada je prvi put progovorila o porodičnim odnosima.

FOTO: INSTAGRAM/MARIJA ŠERIFOVIĆ
FOTO: INSTAGRAM/MARIJA ŠERIFOVIĆ

Naime, pjevačica je pričala i o tome kako je prolazila kroz sukob roditelja i koliko je to uticalo na ono kakva je ona danas.

“Ja sam sigurna da ne postoji na žalost dijete ili mlado biće koje nije prisustvovalo bilo kakvim neprijatnim, bučnim, traumatičnim situacijama između svojih roditelja. To je postala pogotovu na ovim našim prostorima neka nova normalnost. Ja imam samo najstrašnije riječi osude na tu temu koje čak nisu ni za televiziju, da smo zaista na terapiji, izgovorila bih, zaista i zapravo ono što mislim riječnikom koji nije za televiziju. Odmah i u startu samo hoću da kažem da je razvod, razlaz, raskid, apsolutno riješenje, hitno, sada i odmah, pogotovu ako imate djecu, ako imate dijete, to je najzdravije riješenje. Možda nije lako za ego, za sujetu za raznorazne ludosti i šifre koje svi posjedujemo, ali je za dijete najzdravije”, rekla je Marija.

Pjevačica je istakla da od svoje 16. godine posećuje terapeuta i da joj je to pomoglo da prebrodi mnoge stvari koje su je zadesile.

“Ja kao ja, uspjela sam sa svojim terapeutom, jer ja imam svoju doktoricu vjerovali ili ne od svoje šesnaeste ili sedamnaeste godine i ona je moja doktorica i dan danas. Pozdrav za Ivanu i ne postoji sigurno osoba na planeti koja dublje, bolje i detaljnije mene poznaje i ona mi je u mnogo čemu pomogla da sa lakoćom prvenstveno razumijem sebe, da ne osuđujem, da prihvatim, oprostim i shvatim da sam bila dio nekih situacija na koje tada apsolutno nisam mogla da utičem. Tako da, bilo koje mlado biće koje ima i mikro slobodu, a to su neke godinice od 13, 14, 15, ako imaju bilo koju vrstu problema sami sa sobom, sa svojim malenim dušicama, ono što u tom trenutku mogu da urade je ako ništa drugo da odu da to ispričaju školskom psihologu ako nemaju babe, dede, stričeve, strine, koga god, pa će onda služba odraditi svoje nekim putem. Ja sam sa svime time okej, danas kada imam 38 godina. Da je to negdje odredilo moj karakter, sigurno je da jeste, da je to negdje odredilo moje ponašanje prema ljudima, sigurno je da jeste što imajući u vidu kakvi nas ljudi okružuju i u kakvom vremenu živimo, možda je čak i dobro – istakla je Šerifovićeva.

Marija je dodala i da se nedavno vidjela sa ocem u rodnom gradu i da su popričali.

“Nedavno smo se videli u Kragujevcu i rekao mi je: “Ma šta god da sam uradio loše, pogrešno, naopako, ovako ili onako…”, a onda me je pogledao onako značajno: “… barem znam da sve što ima veze sa tobom da sam uradio ispravno”. U smislu i kontekstu da je ostavio iza sebe osobu kojom može da se ponosi kao svojom kćerkom. Bio je iskren i to jeste istina”, bila je iskrena Šerifović.

Šerifovićeva je dodala i da je oprostila ocu sve, jer, kako je istakla, roditelje ne možemo da biramo. Napravio je Rajko puno problema u životu i ja sam to njemu sve oprostila jer, prvo mi je otac, a drugo jer roditelje ne možemo da biramo, pogotovo jer ne želim da ih menjam. Da je Verica na primer pokušala da ima dete sa nekim doktorom ili pilotom, sigurno se ne bih desila ja, već neko malo normalniji, neko malo uobičajniji i to bi bilo sigurno dosadno, i ne bih imala toliko sluha koliko imam – bila je iskrena Marija u emisiji “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović” koja se emituje na Blic televiziji.

Prihvati notifikacije