Politika

Marić o susretu Konakovića i Dodika: "Nikad nam gore nije bilo. Hajde da vidimo gdje će nas odvesti kad ne kriju..."

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković sinoć je u Laktašima pratio meč ABA lige između Igokee i MZT-a, a sjedio je odma do Milorada Dodika, predsjednika RS i liderom SNSD-a.

FOTO: FACEBOOK / IVANA MARIĆ
FOTO: FACEBOOK / IVANA MARIĆ

Od sinoć se susret komentira, dok se jedni pitaju čemu ovo, drugi podržavaju susret.

Ivana Marić, politička analitičarka oglasila se na svom Twitter profilu i poručila:

“U prethodnih 8 godina smo vidjeli kako nam je kada se koalicioni partneri gađaju otrovnim strelicama. Nikad nam gore nije bilo. Hajde da vidimo gdje će nas odvesti kad ne kriju da imaju odnos koji se, bar za sada, zasniva na povjerenju i poštovanju.”

Konaković se nakon utakmice i razgovora s Dodikom oglasio na Facebooku.

“Konflikt kojim se hrani politička scena i populizam lakši su put. Takav koncept otjera godišnje iz naše zemlje jedan cijeli, veliki grad ljudi. Donese političarima mandate i plate, ljudima u Bosni i Hercegovini ništa dobro.

Smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uslove života svima u Bosni i Hercegovini. Teži je to put, nema jeftinih poena, traži hrabrost i spremnost na ponekad bolne kompromise.

Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere ako će ta žrtva donijeti nešto dobro Bosni i Hercegovini i svim ljudima u njoj. Nikad ispod crte, nikad na uštrb domovine”, napisao je Konaković.

Prihvati notifikacije