Politika

Magazinović: Dok čekamo Nikolu Špirića i Nebojšu Radmanovića da shvate da trebaju hitno sazvati sjednicu, skupili smo potpise!

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

“Dok čekamo Nikolu Špirića i Nebojšu Radmanovića da shvate da je HITNO i da sazovu sjednice na kojima ćemo potvrditi pojeftinjenje goriva, skupili smo potpise za vanredne sjednice oba doma. Ako neće oni, sjednice će sazvati poslanici i delegati! Imaju vremena još danas!!”, poručio je Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Inače, Predstavnički dom PSBiH je još u martu glasao za ukidanje akciza na šest mjeseci sa mogućnošću produženja na još tri mjeseca, dok je Dom naroda dugo oklijevao da ovu tačku stavi na dnevni red.

Kada je ova tačka konačno stavljena na dnevni red usvojena je uz amandman delegatkinje Dušanke Majkić, kojim bi trajanje ovakve mjere bilo samo 30 dana, a zbog čega je bilo potrebno usaglašavanje teksta zakona.

Saša Magazinović se maksimalno založio da pojeftinjenje goriva stupi na snagu.

Podsjetimo, zastupnik SDP BiH u Parlamentu Federacije BiH Damir Mašić istakao je kako je SDA priznala da su oni krivi što je Dušanka Majkić izabrana da bude delegat.

Prihvati notifikacije