Svijet

Krvavi pohod: Iskasapio roditelje, pa skočio s krova

Jedna osoba je stradala, a dvije su teško povrijeđene.

FOTO: PRIVATE/OSTERREICH24.AT
FOTO: PRIVATE/OSTERREICH24.AT

Donja Austrija. Velika policijska operacija u Strasshof an der Nordbahn (okrug Gänserndorf): U ponedjeljak se dogodio krvavi zločin u kojem je jedna osoba ubijena, a dvije osobe su teško povrijeđene.

To je incident u porodici. Kako saznaje Österreich24.at, 27-godišnjak je nožem napao roditelje (60, 70). Šezdesetogodišnja majka Roswitha K. – humanitarna radnica – umrla je od zadobijenih povreda. Očuh (70), Anton K. – poznati Weinviertel revizor, teško je povrijeđen.

Prema riječima glavnog inspektora Johanna Baumschlagera iz sjedišta državne policije Donje Austrije, hitni poziv od 60-godišnjakinje primljen je nešto prije 5 sati ujutro, nakon čega ju je 27-godišnjak napao nožem. Policija je brzo stigla, ali je ženi stigla pomoć prekasno. Suprug je pronađen teško povređen.

Nakon zločina, 27-godišnjak je pokušao sebi oduzeti život i skočio s krova kuće. Preživio je i, kao i njegov očuh, nalazi se na intenzivnoj njezi. 27-godišnjak je u životnoj opasnosti.

Motiv krvavog djela još nije jasan, rekao je portparol na zahtjev APA. Istragu je preuzeo Državni ured kriminalističke policije Donje Austrije.

Prihvati notifikacije