Život

Krajiški ponos i heroina: Medicinska sestra Mina spasila život motociklisti iz Hrvatske

“Ako se neko sa svojim učinjenim činom može nazvati herojem to je onda svakako "MINA PAŠIĆ MEDICINSKA SESTRA IZ BIHAĆA", napisao je Fikro Boss iz Bihaća.

FOTO:  CAZIN.NET
FOTO: CAZIN.NET

Život kojim živimo nam oblikuje mnoge situacije koje uzmu našu pažnju i oblikuju stanje.

Društvene mreže i mediji su to omogućili. Ipak, kad se uoče i dese neke prave, humane stvari, tu moramo posebno biti spremni dati podršku i afirmirati takva djela.

“Ako se neko sa svojim učinjenim činom može nazvati herojem to je onda svakako “MINA PAŠIĆ MEDICINSKA SESTRA IZ BIHAĆA”, napisao je Fikro Boss iz Bihaća.

Jučer u jednom mjestu u Gradu Kninu je porodičnim autom naletjela na udes, gdje je bio udes motoriste i automobila. Odmah je izletjela iz auta i pružila neophodnu pomoć motoristi koji je ima teže povrede.

S njenom brzom intervencijom na licu mjesta motorista je trenutno van životne opasnosti. Ovim potezom je spasila život osobe koju i ne poznaje i pokazala kako izgleda biti čovjek velikog srca.

Veliki respekt za Minu i neka i ova objava ostane kao svjedok dobra i humanosti koje nam svima treba i koju bismo svi, na svoje moguće načine morali svakodnevno pokazivati.

Onda bi svijet u kojem živimo bio dosta ljepše mjesto i sigurniji prostor kojeg ostavljamo iza sebe generacijama koje dolaze.