Kultura

Koncert 'Za tvojih šestočetrdesetdvije' u povodu Dana grada Konjica

Slaveći 642. godišnjicu od prvog spomena Konjica u pisanim dokumentima, članovi kulturnih udruženja i glazbenici, uz pokroviteljstvo Grada Konjica, u želji da svojim doprinosom učine dodatni korak u ispisivanju povijesti ovog grada, Konjičanima i gostima su u Parku Vrtaljica u nedjelju priredili koncert pod nazivom "Za tvojih šestočetrdesetdvije".

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Obraćajući se uime svih sudionika programa mladi glumac, član Amaterskog pozorišta Neretva Konjic Inas Jablan zahvalio je svim posjetiteljima, među kojima je bio i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić kojem je uputio riječi zahvalnosti na uređenju izletišta na kojem su odrastale generacije Konjičana, na jedan novi način koji omogućuje realizaciju različitih edukativnih, kulturnih, sportskih i zabavnih programa.

“Ovaj plato, uređenjem edukacijske staze i vidikovca, pruža mogućnosti za školu u prirodi, druženja, izlete, koncerte. Zato pjevamo i družimo se u povodu Dana grada Konjica i s ponosom to činimo upravo ovdje”, kazao je Jablan.

U programu organiziranom po prvi put na izletištu Vrtaljica, sudjelovali su članovi Odreda izviđača Neretva Konjic, Kulturno umjetničkog udruženja Bošnjačke zajednice kulture Preporod Konjic, Amaterskog pozorišta Neretva, Vokalnog ansambla Rezonanca i Dječjeg hora Muzičkog centra Rezonanca.

Tijekom koncerta nastupio je Berin Buturović koji je ovom prilikom premijerno u svom gradu izveo svoju novu pjesmu “Ni mrvu slabosti”, a zajedno s Dadom Macićem i svim sudionicima koncerta i posjetiteljima otpjevao pjesmu “Zagrli ovaj grad”, koja je posvećena Konjicu.

Koncert je održan uz tehničku podršku Narodnog univerziteta Konjic, JKP Standard i Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica, te medijsku podršku Radio Konjica i portala Novikonjic.

Također, u povodu Dana grada Konjica gradonačelnik Ćatić sa suradnicima upriličio je prijem za studente dobitnike Rektorove, Dekanove nagrade, Zlatne značke Univerziteta i studente s prosjekom ocjena 9 i više i 4 i više.

“Drugu godinu zaredom Gradska uprava pruža podršku najuspješnijim studentima s područja Konjica u vidu jednokatne novčane nagrade čime nagrađujemo njihov trud i zalaganje. Nastojimo olakšati, omogućiti bolje uvjete za obrazovanje i prepoznamo one mlade ljude koji su se kroz svoje školovanje potrudili, da ih prije svega prepozna njihova akademska zajednica, tako što su postignutim rezultatima istakli u procesu obrazovanja”, kazao je Ćatić čestitajući studentima na ostvarenim rezultatima.