BiH

Konaković u New Yorku: Susreti sa Blinkenom, Scholzom, Tajanijem...

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković boravi od 16. do 24. septembra 2023. godine u New Yorku, gdje sudjeluje na 78. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Tokom boravka u New Yorku, ministar Konaković će danas sudjelovati na radnom doručku koji za ministre vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana, Hrvatske i Slovenije priređuje ministar vanjskih poslova i međunarodne suradnje Italije Antonio Tajani.

Potom je predviđeno ministrovo sudjelovanje na Samitu o ciljevima održivog razvoja (SDG) te sastanku “Javno zdravstvo i sigurnosna prijetnja sintetičkih droga kroz globalnu saradnju“, kojem je domaćin američki državni tajnik Antony Blinken.

Programom je planirano i ministrovo sudjelovanje na proslavi pod nazivom Partnerstvo i promicanje globalnih ciljeva u organizaciji Ford Fondacije Centra za socijalnu pravdu SAD-a.

Na marginama zasjedanja, ministar će održati bilateralni sastanak sa ministricom vanjskih poslova, obrazovanja i sporta Kneževine Lihtenštajn Dominique Hasler.

Ministar će večeras prisustvovati i prijemu koji za sudionike Opće skupštine UN priređuje kancelar Savezne Republike Njemačke Olaf Scholz.

Prihvati notifikacije