Biskvit: 4 jaja 10 dkg šećera 20 dkg margarina 10 dkg čokolade za kuhanje 4 kašike brašna 1 prašak za pecivo
Krema: 0,5 l slatkog vrhnja 20 dkg čokolade za kuhanje 1 kašika šećera
Priprema:
Biskvit: Četiri žumanca umutiti sa šećerom, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju šlag od 4 bjelanca koji ćete izmiješati polagano, ne mikserom. Peći (u tepsiji cca 20×35 cm) na 180°C oko 20 min. Provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
Krema: Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.Pečeni biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga toplom kremom. Krema je dosta rijetka, ali je ne treba dodatno miksati ili bilo šta dodavati, jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti.Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne krema, piše Coolinarika