Magazin

JELO S OKUSOM NOSTALGIJE U Jugoslaviji su ga zvali sirotinjski slatkiš, a ovo je originalni recept

Uz slatke makarone odrasle su generacije te se često može čuti da su upravo oni mnogima bili omiljeni slatkiš.

FOTO: COOLINARIKA
FOTO: COOLINARIKA

Recept za omiljeni slatkiš s makaronima u bivšoj Jugoslaviji možda mlađe generacije ne znaju, ali obavezno ga trebaju kušati jer će i njih oboriti s nogu svojim jedinstvenim okusom. Uz slatke makarone odrasle su generacije te se često može čuti da su upravo oni mnogima bili omiljeni slatkiš u bivšoj Jugoslaviji.

Pročitajte još

Nevjerojatno ih je jednostavno pripremiti, a toliko su ukusni da se vrlo teško zadržati na samo jednoj porciji. Posebno su ih bake unucima pravile s puno ljubavi te u ljudima bude prelijepe uspomene iz djetinjstva. Prenosimo vam originalni recept, koji je objavio portal Kurir.

Sastojci:

250 g tjestenine50 g krušnih mrvica

50 g šećera1 vanilin šećerulje

Priprema:Skuhajte makarone i ostavite ih poklopljene u vodi dok pripremate slatki nadjev.

Na laganoj vatri propržite krušne mrvice, tako da dobiju lijepu zlatnu boju, a zatim dodajte i šećer. Promiješajte, odvojite dvije žlice smjese sa strane, ocijedite vodu iz makarona, pa ih dodajte u mrvice i šećer.Pržite još minutu, dvije, pa sklonite s vatre. Po želji možete dodati i malo cimeta, oraha, grožđica itd. Stavite u zdjelicu ili tanjure te pospite smjesom od mrvice i šećera koju ste prethodno odvojili.