Magazin

Jeftino, brzo i ukusno: Recept za rižu i krompir u tepsiji

Nemate previše vremena za ručak, a ne znate ni šta bi pravili, evo jedna jednostavna ideja, a moguće i da sve sastojke već imate u kući.

FOTO: PRINTSCREEN SERPICA RECEPTI
FOTO: PRINTSCREEN SERPICA RECEPTI

Sastojci i priprema:

mjere su za veći ručak, a vi sve možete smanjiti u zavisnosti od tepsije

2,500 gr. krompira

400 gr. luka

300 gr. riže

150 ml. ulja (može i putera)

2 kašike vegete

2 kašike sitne crvene paprike

so

biber

voda (da prekrije jelo)

Ko voli može dodati i malo bijelog luka

Isjeckajte luk na sitno, krompir na kolutove, rižu operite i sve izmješajte već u tepsiji zajedno sa začinima. Pouljite, nalijte vodu, poklopite i pecite u zagrijanoj rerni na 240 stepeni oko 30 minuta.Na vruće možete staviti isjeckan bijeli luk. Jede se dok je toplo, može se podgrijati. Poslužite uz salatu.

Prihvati notifikacije