BiH

ISPRAVKA: Djeca iz Pančeva u Sarajevu nisu pjevala "Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala"

Nakon nemilih scena 14. januara na malonogometnom turniru na Ilidži, 15. januara se pojavio video gdje su djeca opet u glavnim ulogama u Sarajevu.

FOTO: SCREENSHOT / FACEBOOK
FOTO: SCREENSHOT / FACEBOOK

Osnivač pokreta “AntiDayton” i aktivista Nihad Aličković objavio je na društvenim mrežama video navijanja djece iz Pančeva koji je brzo postao viralan.

Na videu se vide i čuju djeca koja pjevaju pjesmu u sali Ramiz Salčin: “Ko to kaže, ko to laže Fortuna je mala, nije mala, nije mala, svakom po tri dala” a ne kao što je to u prvoj verziji teksta preneseno: “Ko to kaže, ko to laže Srbija je mala…”.

Aličković je, nakon pogrešnog navoda o stihovima pjesme, pozvao organizatore turnira da ovakve ispade sankcioniše izbacivanjem sa takmičenja.

“Naša djeca koja su bila na raznim takmičenjima nakon pobjede koja su padala na sedždu i zahvaljivala na pobjedi Bogu, bivala su diskvalifikovana ne jednom već stotine puta! Pozivam organizatore da izađu sa javnim saopštenjem u medije i pozovu roditelje i trenere određenih klubova da smire strasti ovih malih početnika”, napisao je Aličković na svom Facebook profilu.

Izmjena u tekstu je urađena 18.01.2023.: U prvoj verziji teksta, koji se poziva na izvor statusa aktiviste Nihada Aličkovića, navedeno je kako djeca pjevaju stihove: “Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala…”. Nakon analize Raskrinkavanja naslov i tekst su naknadno izmjenjeni jer je utvrđeno da su djeca zapravo pjevala sljedeće stihove: “Ko to kaže, ko to laže Fortuna je mala, nije mala, nije mala, svakom po tri dala”.

Prihvati notifikacije