Život

Ispovijest majke: Žao mi je što sam rodila, jako mi nedostaje moj stari život

Mama dvoje djece otkrila je da žali što je rodila jer joj nedostaje njen stari život. Na roditeljskom forumu Mumsnet objasnila je da joj nedostaju "sloboda i luksuz da ne mora cijelo vrijeme misliti na druge".

FOTO: ILUSTRACIJA/PIXABAY
FOTO: ILUSTRACIJA/PIXABAY

“Imam dvoje djece koje volim. No uprkos ljubavi, osjećam duboko žaljenje što sam ikad rodila. Nedostaje mi moj stari život. Nedostaje mi sloboda koju imaš kad nemaš djecu. Nedostaje mi odnos kakav smo muž i ja imali prije djece. Nedostaju mi lijeni vikendi kad ne moraš ustajati, kao i putovanja na koja smo išli”, napisala je.

Smatra da bi joj bilo ljepše da nema djecu i žali što je niko nije upozorio kako će joj život izgledati.

“Zašto mi niko nije rekao da nemam djecu? Možda bih i poslušala”, zaključila je, prenosi Index.hr

Nanizalo se stotinu komentara u kojima su joj ljudi poručili da je vjerovatno riječ o depresiji i savjetovali joj da pronađe terapeuta s kojim bi mogla razgovarati.

“Zvučiš kao da ti treba pozitivniji pristup. Možda bi ti neko mogao pomoći da se lakše nosiš sa stvarima koje ne možeš kontrolisati”, prijedlog je jedne osobe.

Ali nije jedina koja se bori s takvim osjećajima. Mnoge majke priznale su da ponekad i same slično razmišljaju.

“I ja sam bila tužna zbog svega što si navela kad mi je sin bio beba. Razgovori s terapeutom su mi zaista pomogli”, “Tvoji osjećaji su prirodni i ne čine te lošom osobom”, “Roditeljstvo nije za svakoga. Ne krivim te, i moje iskustvo je slično”, poručuju one.

Prihvati notifikacije