Politika

Irfan Čengić rezigniran: Prave od ljudi sredstvo za potkusurivanje Čaršije i Marijin Dvora

Gost večerašnjeg O Dnevnika bio je Irfan Čengić, kantonalni zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo. Sa njim su razgovarali o slučaju Memić kao i o daljem o formiranju vlasti u BiH. 

FOTO: FACEBOOK / IRFAN ČENGIĆ
FOTO: FACEBOOK / IRFAN ČENGIĆ

“Odavno nemam povjerenje u naše sudstvo i naš pravosudni sistem. Nažalost i u ovom slučaju koji je budno praćen, dokazalo se da ne možemo vjerovati našem pravosudnom sistemu”, istakao je Čengić.

Trebamo da damo što više prostora onim organima koji trebaju da urade stvari koje su do njih, prije svega istražni organi, tužilaštva i sudska vlast da donese presude.

“Oni smatraju da su ovo pravedne presude, vidimo po reakcijama građana, za javnost ovo nije ni pravda ni pravo”, poručio je Čengić.

Odgovorio je i na poitanje je li Pokret za Državu ustvari pokret za Dodika, kako su pojedini to ocijenili?

“Na meti smo kritika onih koji nemaju ni poštansko sanduče u RS-u i kome samo naši povratnici tamo i građani koji nisu desno orjentirani služe za potkusurivanje između Čaršije i Marijin Dvora. Vjerujem i u organe SDP-a i u Pokret za državu da će napraviti najbolju stvar za BiH. Ali ne možete tražiti od Pokreta za državu da glasa ovako ili onako, a onda vi sa Čaršije ili Marijin dvora ići u Vijeće ministara sa Miloradom Dodikom. Očekujem ako pomognemo opoziciji, očekujem i da sa njom formiramo Vijeće ministara”.

Kompletan razgovor sa Irfanom Čengićem pogledajte u videu.

Prihvati notifikacije