Region

Iftar za učesnike Mektepske večeri Kur’ana

U Islamskom kulturnom centru u Sisku veleposlanstvo Turske u Hrvatskoj organiziralo je svečani iftar za sudionike Mektepske večeri Kur’ana, javlja Anadolija.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Na svečanom iftaru u prostorijama Islamskog kulturnog centra “Recep Tayyip Erdogan“ u Sisku, koji je organizirao veleposlanik Republike Turske Yavuz Selim Kiran uz sudjelovanje glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sisak Alema ef. Crnića, nazočili su mladi polaznici Mektepske večeri Kur’ana koji su stigli iz Zagreba, Rijeke, Umaga, Pule i Zadra, kao i glavni imami iz navedenih gradova.

Za vrijeme iftara, okupljenim učačima Kur’ana, njihovim prijateljima i roditeljima obratio se turski veleposlanik Kiran.

“Islamski kulturni centar i džamiju Sisak ‘Recep Tayyip Erdogan’, u kojoj se sada nalazimo, otvorio je naš predsjednik, uz sudjelovanje visokih dužnosnika, prošle godine. Od samog otvaranja ovaj centar posjećuju i sa zanimanjem prate ne samo muslimani nego i pripadnici i drugih vjera. Naš centar je postao još jedan simbol kulture ljubavi, poštovanja, tolerancije i suživota u Hrvatskoj, gdje muslimani žive u miru. U vrijeme kada su ksenofobija i antiislamizam u porastu u Europi, atmosfera ravnopravnosti u Hrvatskoj daje nam nadu”, izjavio je Kiran.

Zahvalio je posebno svima koji su različitim prilozima pomogli u sanaciji šteta koje su nanijeli potresi u Turskoj.

“Prilozi ne samo sisačkih muslimana nego i cijele Islamske zajednice u Hrvatskoj, bez obzira na to bili oni mali ili veliki, bili su melem na rane stradalnicima potresa u našoj zemlji i obradovali su nas”, poručio je veleposlanik.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sisak Alem ef. Crnić u svom je govoru istaknuo kako Islamski kulturni centar u Sisku “unapređuje i jača naša osjećanja i ljubav prema prijateljskom i bratskom narodu Turske koji je doprinio da muslimani Siska imaju najljepši ramazan u svom životu”.

Nakon svečanog iftara, učenju Kur’ana pristupilo je 17 sudionika Mektepske večeri iz cijele Hrvatske.

Prihvati notifikacije