Magazin

Ideja za jeftin, a odličan ručak: Njeno veličanstvo kljukuša

Jedno od omiljenih jela zasigurno mnogih jeste kljukuša ili lijena pita kako je neki zovu.

FOTO: COOLINARKA
FOTO: COOLINARKA

Kako god se zvala idealna je. Ne treba vam puno vremena ni novca da je napravite, a svi će se oduševiti.

Sastojci za 4 osobe:

500 g krompira

1 glavica crvenog luka

5 supenih kašika brašna

200 ml mlijeka

50 ml ulja

2 jaja

2 čajne kašike soli

1 čajna kašika bibera

Priprema:

Krompir oguliti i izrezati na kockice. Luk očistiti i isjeckati što sitnije. Dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati. Izliti na nauljenu tepsiju veličine 20 x 40 cm (ako niste sigurni u svoju tepsiju, stavite papir za pečenje da vam se ne zalijepi). Peći 20 minuta na 250 stepeni (ali pratite ako vam je rerna jača da ne zagori). Ostaviti da se mrvicu ohladi, pa tek onda rezati na kocke.

Služiti toplo, uz kiselu pavlaku i čašu jogurta, a po želji i salatu.

Prihvati notifikacije