Kako god se zvala idealna je. Ne treba vam puno vremena ni novca da je napravite, a svi će se oduševiti.
Sastojci za 4 osobe:
500 g krompira
1 glavica crvenog luka
5 supenih kašika brašna
200 ml mlijeka
50 ml ulja
2 jaja
2 čajne kašike soli
1 čajna kašika bibera
Priprema:
Krompir oguliti i izrezati na kockice. Luk očistiti i isjeckati što sitnije. Dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati. Izliti na nauljenu tepsiju veličine 20 x 40 cm (ako niste sigurni u svoju tepsiju, stavite papir za pečenje da vam se ne zalijepi). Peći 20 minuta na 250 stepeni (ali pratite ako vam je rerna jača da ne zagori). Ostaviti da se mrvicu ohladi, pa tek onda rezati na kocke.
Služiti toplo, uz kiselu pavlaku i čašu jogurta, a po želji i salatu.