Region

Hrvatski fitness trener uhapšen zbog silovanja partnerice

Hrvatski fitness trener Marko Lončar, čije se ime ranije spominjalo u javnosti, uhapšen je zbog silovanja i nanošenja teških tjelesnih povreda svojoj partnerici.

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/BITIFIT_BY_MARKO_LONCAR
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/BITIFIT_BY_MARKO_LONCAR

Terete ga da je u razdoblju od juna 2020. silovao partnericu i da je drugom prilikom nad njom izvršio nasilje u porodici te da ju je prije sedmicu dana premlatio nanijevši joj pritom teške povrede. Lončar (35) inače je demonstrirao fitness vježbe na javnoj televiziji u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” te je bio povezan s jednim lancem teretana. Bio je i na naslovnicima fitness časopisa. Inače je vrlo aktivan na društvenim mrežama.

Županijsko državno Tužilaštvo u Velikoj Gorici objavilo je saopćenje u kojem navodi da “postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak početkom juna 2020. godine počinio prvo kazneno djelo na štetu svoje partnerice te da je unazad četiri godine počinio drugo kazneno djelo na njenu štetu, kao i da joj je 8. februara 2023. nanio više tjelesnih povreda”.

Prema pisanju hrvatskih medija, u neboderu u zagrebačkom Sopotu partnericu je držao za kosu i prijetio joj da će ju baciti s 15. sprata, prije čega ju je navodno zatočio u sobi i danima ju držao bez hrane i vode.

Lončar je jučer prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa tvari zabranjenih u sportu te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Neslužbeno se saznaje kako je riječ o više hiljada tableta zabranjenih supstanci koje je osumnjičeni navodno davao na korištenje drugima, među kojima su i neke osobe kojima je bio lični trener.

Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, prenosi Index.hr.

Prihvati notifikacije