Region

Hrvatice se potukle zbog muškarca: Čupala je za kosu i pogodila je limenkom piva

Zbog ekcesa u automat klubu u Hrvatskoj u kojem je napala djevojku (32) koju je optužila da je ljubavnica njenog muža, 47-godišnja žena osuđena je te kažnjena s 102,26 eura kazne, a mora podmiriti i 40 eura troškova sudskog postupka.

FOTO: ILUSTRACIJA/LOVE PANKY
FOTO: ILUSTRACIJA/LOVE PANKY

Prema presudi, sve se to dogodilo u julu prošle godine oko 21.20 sati u automat klubu na bjelovarskom području.

“Narušavala je javni red i mir na način da je vikala i galamila na radnicu automat kluba riječima: ‘Šta ti imaš s mojim mužem, dr**o‘! Potom ju je s obje ruke uhvatila za kosu i čupala je. Nakon toga je s pulta za radnike uzela otvorenu limenku piva i pogodila djevojku u predjelu glave, ispod desnog oka, a pivo se razlilo po djevojci i pultu za radnike. Dakle, remetila je javni red i mir vikom, galamom i tučom”, navodi se u presudi, piše Danica.hr.

Optužena je u svojoj odbrani priznala sve što joj se stavlja na teret rekavši kako joj je jako žao što je tako postupila jer inače nije takva osoba. Majka je maloljetne djece i nikad nije prekršajno kažnjavana, kaže.

“Cijela situacija je eskalirala iz privatnih razloga što je na mene ostavilo posljedice da sam trenutno na antidepresivima i liječenju. Djevojci sam se putem messengera izvinila jer sam smatrala da je to u redu. Molim uvaženi sud da mi oprosti jer u cijeloj situaciji sam ja u stvari oštećena i moj bračni život koji sam gradila 30 godina. Ali, neka bude kako sud želi, prihvatam odgovornost”, navela je u odbrani.

Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Prihvati notifikacije