Svijet

Holivudska glumica u kritičnom stanju nakon teške saobraćajne nesreće

Američka glumica Anne Heche u kritičnom je stanju nakon saobraćajne nesreće u Los Angelesu.

FOTO: PROFIMEDIA
FOTO: PROFIMEDIA

Heche, bivša partnerica voditeljice Ellen DeGeneres i dobitnica nagrade Emmy, svojim se Mini Cooperom u petak ujutro oko 11 sati zabila u garažu u naselju Mar Vista, prenosi Hello. Automobil i kuća su se zapalili, a Heche je izvučena iz olupine i stavljena na nosila prije nego što je hitno prevezena u bolnicu. Navodno je intubirana i nalazi se u teškom stanju.

Iako je automobil registriran na Anne Heche, još uvijek nije potvrđeno je li glumica upravljala vozilom. Mediji također navode detalje kako je Anne pobjegla s mjesta druge nesreće prije nego što se vozilom zabila u garažu. Navodno je prošla kroz znak stop i nepropisno vozila.

Prema vatrogasnoj službi Los Angelesa, jedna je žena pronađena u automobilu i prebačena je u bolnicu. Iako je zgrada sada ‘nenastanjiva’, vlasnik kuće je na sreću nepovrijeđen.

“Imali smo višestruki incident. Imali smo saobraćajnu nesreću, žena je zaglavila unutar automobila, a taj isti automobil uzrokovao je požar koji smo morali riješiti”, rekli su iz vatrogasne službe Los Angelesa.

Heche je poznata po ulogama u filmovima kao što su Psiho, Donnie Brasco i Cedar Rapids, a između 1997. i 2000. godine je bila u ljubavnoj vezi s voditeljicom Ellen DeGeneres.

Prihvati notifikacije