Magazin

Hoće li kralj Charles i Camilla prekinuti tradiciju koju kraljica Elizabeta nije propuštala

Do krunidbe kralja Charlesa III ostalo je još svega nekoliko sedmica, no i prije tog 6. maja, kada će oči cijeloga svijeta biti usmjerene prema Londonu, on i njegova supruga, kraljica Camilla, imaju i više nego pretrpani raspored, a prvo što moraju dogovoriti, planovi su za Uskrs.

FOTO: EPA-EFE/FILIP SINGER
FOTO: EPA-EFE/FILIP SINGER

Svih ovih godina, dok je na tronu sjedila kraljica Elizabeta II, Uskrs se slavio u dvorcu Windsor, gdje je ona dočekivala cijelu, proširenu porodicu, koju je potom na sam Uskrs predvodila na misnom slavlju u kapelici St Georgea.

Fotografije na kojima šeću do crkve stazom, te potom istom i odlaze, svake su godine obilazile svijet, no, ove bi se godine ta kraljicina tradicija mogla preskočiti.

Naime, Charles i Camilla do sada su Uskrs slavili u Birkhallu, zbog čega mnogi nagađaju kako bi se okupljanje kraljevske porodice moglo prebaciti u Škotsku.

Kralj i kraljica dosadašnjih su godina misno slavlje na Uskrs slušali u crkvi Crathie Kirk, koja se nalazi nedaleko dvorca Balmoral, a upravo tamo se 1992. princeza Anne udala za svog drugog supruga, Tima Laurencea.

Prihvati notifikacije