Magazin

Harrison Ford i Johnny Depp se vraćaju sa dva velika hita na festival u Cannesu

Najveća imena međunarodnog filmskog stvaralaštva spustit će se ove sedmice na Francusku rivijeru na godišnji filmski festival u Cannesu.

FOTO: LUCASFILM
FOTO: LUCASFILM

Harrison Ford, Leonardo DiCaprio i Phoebe Waller-Bridge bit će među zvijezdama koje će obožavatelji filmova nadaju uočiti na crvenom tepihu.

Filmovi Martina Scorsesea, Wesa Andersona i Kena Loacha premijerno se prikazuju na festivalu, zajedno sa desetinama drugih.

Možda će se čak pojaviti i Johnny Depp dok se vraća na ekrane po prvi put nakon dugih pravnih bitaka sa bivšom suprugom Amber Heard .

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Posljednji zaokret Harrisona Forda kao neustrašivog arheologa Indiane Jonesa je među najiščekivanijima na filmskom festivalu.

U svjetskoj premijeri filma Indiana Jones i Dial of Destiny, 80-godišnji akcioni heroj ponovo će se spojiti sa svojom pouzdanom kožnom jaknom po peti i posljednji put.

Obožavatelji će rado vidjeti rezultate specijalnih efekata “de-aging” na Fordu u početnim scenama, a pod lupom će se naći i rad reditelja Jamesa Mangolda.

Dial of Destiny je prvi film o Indijani Džonsu koji nije režirao Steven Spielberg – iako on ima zasluge izvršnog producenta.

“To je stvarno, stvarno dobar film o Indijani Džonsu. Zaista sam ponosan na ono što je Jim uradio s njim”, rekao je za Variety.

Jeanne du Barry

Na vrhuncu njegovih velikih sukoba u sudnici sa njegovom bivšom suprugom Amber Heard, činilo se da je budućnost filmske karijere Johnnyja Deppa bila ugrožena.

Ali tri godine nakon što je izbačen iz franšize Fantastic Beasts, njegov povratak na velika platna kao Luja XV u Jeanne du Barry otvorit će Kanski festival.

Depp govori francuski u filmu koji priča priču o kćeri osiromašene krojačice koja je postala posljednja zvanična ljubavnica francuskog kralja.

Naslovni lik tumači Maïwenn, francuska glumica koja je također napisala i režirala film na francuskom jeziku, piše BBC

Prihvati notifikacije