BiH

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva podnosi krivičnu prijavu protiv režisera filma “Sarajevo Safari”

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da počinjenjem ovih dana konsultacije sa advokatima podnosi krivičnu prijavu protiv slovenačkog režisera Mirana Zupaniča, zbog, kako Ćosić kaže, gnusnih laži i izmišljotina koje je upakovao u filmu pod nazivom “Sarajevo Safari”".

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Naime, riječ je o filmu čija je najava podigla veliku buru u javnosti jer je fokus stavljen na bogate strane “snajper turiste” koji su plaćali, prema navodima autora, da tokom posljednjeg rata u BiH sa položaja Vojske RS pucaju po civilima u Sarajevu, a prikazan je proteklog vikenda u okviru petog izdanja AJB DOC Film Festivala.

– Kolege su gledale film koji je, sad je i potvrđeno nakon prikazivanja, pun laži, bez činjenica. Idemo u pripremu krivične prijave protiv Zupaniča. Riječ je o potpuno ostrašćenom čovjeku. Tražit ćemo da budu razotkriveni svjedoci kojima su lica bila zaštićena – rekao je Ćosić koji je ranije najavio da će konačnu odluku o prijavi donijeti nakon što film bude prikazan – piše Glas Srpske.

Prihvati notifikacije