Jet set

Duet koji se dugo čekao: Poslušajte pjesmu Halida Bešlića i Ane Bekute (VIDEO)

Spot za zajedničku pjesmu Ane Bekute i Halida Bešlića, koja nosi naslov „Zagrli me“, danas je ugledao svjetlo dana.

FOTO: USTUPLJENO BOSNAINFO
FOTO: USTUPLJENO BOSNAINFO

Tekst za pjesmu pisao je dugogodišnji Halidov saradnik Mirko Šenkovski Geronimo, dok je melodiju komponovao zajedno sa Samirom Kadirićem šefom Halidovog pratećeg benda, koji je bio zadužen i za aranžman. Njih dvojica su, zajedno sa klarinetistom Ismarom Porićem, pored Ane i Halida, i protagonisti ovog spota, nastalog u produkciji „Invenio films“, pod rediteljskom palicom Dalibora Mrdića.

Kadrovi su krajem maja snimani u poznatom sarajevskom restoranu „Pod lipom“, te na Nišićkoj visoravni i donose atmosferu ponovnog susreta dvoje ljudi, koje su kroz život spajali i razdvajali brojni događaji.

Pročitajte još

Dvoje bardova regionalne muzičke scene snimanje su iskoristili da se prisjete zajedničkih nastupa krajem prošlog vijeka u brojnim gradovima bivše Jugoslavije, da prelistaju stare fotografije, od kojih su se neke našle i u samom spotu, ali i da probaju tradicionalne proizvode domaće kuhinje, prije svega pite, za koje Ana tvrdi da nigdje nisu tako ukusne kao u BiH.

I Anu i Halida ovog ljeta očekuje dinamična koncertna turneja, ali se nadaju da će im se u nekom od gradova regiona putevi ukrsititi, kako bi i uživo publici predstavili ovu zajedničku pjesmu.

Tako će Halid 5. jula pjevati u Podgorici, a u Trebinju 27. jula kada će „Grad sunca“ biti domaćin legendi narodne muzike. Bešlić će 8. augusta nastupiti i na otvaranju 7. izdanja festivala Zenica Summer Fest.

 Pjesma i spot “Zagrli me” poslušajte u nastavku.