Kultura

Druga večer na crvenom tepihu SFF-a: Stigla ekipa serije "Kotlina"

Uprkos kiši i osjetnom padu temperature u Sarajevu, SFF je na visi svog zadatka. Grad je pun turista kako iz regiona, Evrope, tako i cijelog svijeta.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Ekipa portala Bosnainfo i večeras je na ulicama našeg grada.

Crvenim tepihom večeras prošetale su mnoge poznate ličnosti. Naš objektiv zabilježio je samo neke od brojnih poznatih faca koje su večeras na trgu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo: Danis Tanović, Izudin Bajrović, Alban Ukaj, Boris Ler, Feđa Štukan, Amra Bakšić Čamo…

Ekipa kriminalističe serije “Kotlina” čiji je kreator proslavljeni reditelj i oskarovac Danis Tanović, prošetala je crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu uoči večerašnje pretpremijere.

Prve dvije epizode “Kotline” biti će premijerno prikazane večeras u 21:45 sati u Cineplexxu, a tim povodom ekipa serije je prošetala crvenim tepihom.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Ova kriminalistička mini drama od pet epizoda, čiji su kreatori Tanović i Bakšić – Čamo, jedan je od scenarija koji je odabran putem javnog poziva za prijavu scenarija igranih serija i čije se snimanje realizuje putem platforme BH Content Lab, kompanije BH Telecom.

Podsjetimo, u periodu do 19. augusta bit će održana serija Masterclass razgovora. Razgovori će se održati u Festivalskom centru (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) po sljedećem rasporedu:

Sergei Loznitsa, 14. augusta od 11:00 do 12:30

Ari Folman, 15. augusta od 10:00 do 11:30

Jasmila Žbanić, 18. augusta od 11:00 do 12:30

Paul Schrader, 18. augusta od 17:30 do 18:30

Michael Winterbottom, 19. augusta od 11:00 do 12:30

Prihvati notifikacije