Region

Dojave o bombama stigle u sudove širom Hrvatske, napisane pomoću Google prevodioca

Dojave o bombi u obliku prijetećeg maila stigle su jutros sudovima širom Hrvatske, od Zagreba do Splita.

FOTO: JUTARNJI.HR
FOTO: JUTARNJI.HR

Inicijalno je stigla informacija da je mail s dojavom o bombi stigao i u Vladu Republike Hrvatske, no iz Banskih dvora su poručili da takav mail nije primljen.

“Objekti Vlade su sigurni i nije planirana nikakva evakuacija, provjeravamo o čemu je riječ s obzirom na niz dojava koje su stigle na sudove”, kažu iz Vlade.

Poruka odaslana jutros s maila RESSISTANCE na niz adresa je prijeteća, napisana bez tačke i zareza i u njoj se pošiljatelj čak i zahvaljuje primateljima.

“U sudu je postavljena bomba. Mi nismo u ratu s običnim građanima. Molimo napustite zgradu. Ne treba nam smrt. Cilj. Uništavanje zgrada. Molim te, nemoj to ignorirati. Naša upozorenja.”

Nije za isključiti da ju je pošiljatelj pisao pomoću Google prevodioca.

FOTO: JUTARNJI.HR
FOTO: JUTARNJI.HR
FOTO: JUTARNJI.HR
FOTO: JUTARNJI.HR
FOTO: JUTARNJI.HR
FOTO: JUTARNJI.HR
FOTO: JUTARNJI.HR
FOTO: JUTARNJI.HR

Dojave o bombi širom Hrvatske

Upravo je u toku evakuacija zgrade u kojoj se nalaze splitski sudovi, potvrdio je za Jutarnji glasnogovornik splitskog Županijskog suda, sudac Dinko Mešin, nakon što im stigao mail o dojavi o bombi.

Nešto prije 10 sati zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi ispražnjena je i zgrada varaždinskog suda. U zgradi su smješteni županijski, općinski, trgovački i prekršajni sud i u ovo je vrijeme bila puna. U jednoj od sudnica u toku je bila rasprava za ubistvo i četiri pokušaja ubistva u romskom naselju Parag u Međimurju za koje su optuženi Nino i Mario Balog.

U tijeku je pretraživanje zgrade i ne zna se hoće li sud danas nastaviti s radom, piše Jutarnji.hr

Prihvati notifikacije