BiH

Dodik: Ja nisam protiv vas, koliko su neki od vas protiv mene

Predloženi nacrt izmjena Krivičnog zakonika RS kojima se kleveta i uvreda uvode u krivično zakonodavstvo izazvalo je nezadovoljstvo značajnog dijela medijske zajednice u RS, ali i čuđenje kod predsjednika ovog entiteta Milorada Dodika.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Čudite me, ako je ono što ja čujem. Vidim da branite da se kleveče i laže. Niko ko iznosi istine ne bi trebao da ima problema”, rekao je on napominjući da je rečeno da će se preuzeti sve da izmjene budu u “nivou najboljih praksi u Evropi”.

Pročitajte još

“Javni prostor je zagađen neistinama, vi se niste potrudili da to ne bude tako. Ja očekujem da vi to podržite. U javnoj raspravi sve strahove koje imaju novinari i medijska zajednica ćemo eliminisati”, najavio je tvrdeći da će lično razgovarati ne samo sa urednicima, nego i novinarima o nužnosti donošenja predloženog nacrta Krivičnog zakonika, prenosi N1.

“Ja nisam protiv vas, koliko su neki od vas protiv mene. Sloboda medija mora biti apsolutna, ali u okviru onoga što štiti slobodu drugih. Nije prihvatljivo da se u javni obračun unosi sve ono što je neistina”, rekao je Dodik.