Jet set

Direktor Park-šume Marjan htio zabraniti koncert Željka Samardžića u Splitu

Direktor Park-šume Marjan želio je zabraniti koncert Željka Samardžića u Splitu. Nastup je dogovoren za 19. august pred splitskom publikom na Sustipanu, a direktor Park-šume Marjan Marko Pejnović rekao je da Samardžić neće nastupati.

FOTO: NOVA.RS
FOTO: NOVA.RS

“Odluka je moja, ja sam je donio i imam to pravo. Muzika Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu”, rekao je Pejnović za Slobodnu Dalmaciju.

Neslužbeno saznaje Index.hr da, iako je direktor Park-šume htio zabraniti koncert, Grad će ga dopustiti. Kako kažu, oni imaju zadnju riječ u vezi zabrana te da je direktor, bez konsultacija s Gradom, dao izjavu da zabranjuje koncert.

Organizatori o izjavi Pejnovića

Inače, organizatori koncerta iz firme Ona moja d.o.o. poslali su zahtjev za izdavanjem jednokratnog koncesijskog odobrenja 19. avgusta u svrhu održavanja Željkova koncerta na spomenutoj lokaciji. Međutim, stigao im je odgovor: “Poštovani, vaš zahtjev je odbijen”, bez dodatnog obrazloženja.

“Zanima nas ko je taj koji procjenjuje šta je primjereno, a šta nije. Direktor park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema.

S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica…, ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će neko određivati šta se smije, a šta ne smije slušati”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Domagoj Petričević, direktor firme Ona moja.

“Najbolji način zabrane tog istog događaja bio bi da se on održi, a da niko ne dođe, što bi značilo da niko ne podržava tu muziku. A ne ga braniti na ovakav način”, dodao je.

Samardžić već pjevao u Splitu

Na Sustipanu su tokom godine brojne regionalne zvijezde imale koncerte, od Josipe Lisac, Urbana, Gibonnija, Massima Savića, Crvene jabuke do The Frajli, Bože Vreće i Sergeja Ćetkovića. Željko Samardžić, mostarski pjevač s beogradskom adresom, već je nastupao u Hrvatskoj. Osim na zagrebačkom Bundeku, slušali su ga i Splićani u Spaladium Areni.

Uskoro će nastupati i u jednom splitskom klubu.

“Vjerujemo da će biti rasprodan u rekordnom roku i da će se tako pokazati šta Splićani misle o njegovoj muzici”, kaže Petričević.

Prihvati notifikacije