BiH

DETALJI TRAGEDIJE NA JABLANIČKOM JEZERU Maloljetnik (16) se utopio pred očima porodice

Maloljetnik (16) iz Saudijske Arabije utopio se sinoć na Jablaničkom jezeru, a kako saznaje hercegovina.info sve se dogodilo pred njegovom porodicom koja je bila na mjestu nesreće.

FOTO:  GSS PRENJ
FOTO: GSS PRENJ

“Maloljetna osoba iz Saudijske Arabije A. E. S. koja je rođena 2008. godine izgubila je život na Jablaničkom jezeru u mjestu Radešine na području općine Konjic. Mrtvozornik je na mjestu nesreće je proglasio da je smrt nastala utapanjem. U tom trenutku na lokalitetu je bila višečlana obitelj iz Saudijske Arabije, a maloljetni A. E. S. utopio se pod nesretnim okolnostima. Do tragičnog događaja je došlo u večernjim satima, a očevid je obavljen pod nadzorom dežurnog tužitelja”, kazali su za hercegovina.info iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pročitajte još

Podsjetimo, Gorska služba spašavanja ‘Prenj’ jučer je zaprimila dojavu da se u Jablaničkom jezeru utopio maloljetnik i da ekipa na čelu sa kantonalnim tužiteljem traži pomoć ronioca u traženju tijela.

Na mjesto utapanja je izašao ronilački tim GSS Prenj te nakon što su locirali moguće mjesto gdje se nalazi utopljenik, iz drugog zarona su pronašli tijelo na dubini od oko pet metara.

Tijelo je izvučeno na obalu i predano ekipi na daljnjii rad.