Politika

Čović optimista: Formirat ćemo Vladu FBiH u predviđenom roku

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović održao je danas sastanak sa Kantonalnom odborom HDZ-a BiH Hercegovačko–neretvanskog kantona u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, procesu formiranja izvršne i zakonodavne vlasti.

Ocijenjeno je kako Vijeće ministara BiH funkcionira u punom kapacitetu, dok se potvrda nove Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona očekuje odmah nakon uspostave Vlade Federacije BiH, navodi se u saopćenju HDZ-a BiH.

Predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona Stjepan Bošković nazočne je upoznao o dinamici vođenja pregovora oko uspostave vlasti u Kantonu, postavljenim ciljevima, te o stanju i aktivnostima koji se provode na području županije.

Čović je govorio o održanim razgovorima vezanim za formiranje Vlade Federacije BiH. Istaknuo je kako će i Federacija Bosne i Hercegovine u predviđenom roku imati novu vladu, kako bi se implementacija rezultata Općih izbora završila imenovanjem nove izvršne vlasti.

Također, nazočne je izvjestio o aktivnostima i pripremi za Sabor HDZ-a BiH koji je najavljen za maj.

„Govoreći o budućim i aktualnim projektima, općine i gradovi te kantona svakako mogu računati na pomoć većih razina vlasti, Vijeća ministara i kroz Vladu Federacije, ali i kroz strukturu javnih poduzeća na području kantona”, istaknuo je Čović, navodi se u saopćenju.