Politika

Članovi Predsjedništva BiH u Washingtonu razgovarali s američkim senatorima

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se danas u Washingtonu s članovima Odbora za vanjske poslove Senata SAD, predvođenim senatorkom Jeanne Shaheen.

FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH
FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim vanjskopolitičkim temama, kao i unutrašnjim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su se američkim senatorima na interesovanju, kao i pomoći koju Sjedinjene Američke Države u kontinuitetu pružaju institucijama na svim nivoima vlasti u BiH.

Tokom sastanka je konstatovano da je vlast na nivou BiH formirana u rekordno brzom roku, te da to predstavlja pozitivan pomak.

Ovom prilikom, članovi Predsjedništva BiH istakli su da je zajednički interes svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini očuvanje mira i stabilnosti, kao i punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Sagovornici su ocijenili da je dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji pozitivan signal za Bosnu i Hercegovinu, te izrazili opredjeljenost ka sprovođenju reformskih procesa važnih za dalji napredak na evropskom putu.

Prihvati notifikacije