BiH

Četvrtak je dan "D" za formiranje nove vlade HNK, stranci ne žele SDA u vlasti...

Dobro upućeni u procese formiranja vlasti u BiH tvrde da iza ovog stoji nedvosmislena namjera međunarodne zajednice, prije svih predstavnika SAD-a da ne dozvole, formiranje Vlade HNK u kojoj bi participirala SDA, javlja mostar.live.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

lija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, poslao je poziv za sastanak strankama koje bi trebale činiti novu parlamentarnu većinu u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, odnosno formirati Vladu HNK, javlja mostar.live

Poziv je odaslan na adrese HDZ-a BiH, SDP-a, NIP-a i HRS-a, strankama koje zajedno imaju 20 zastupnika u Skupštini HNK, koliko je dovoljno za formiranje Vlade.

Sastanak će biti održan u četvrtak, u sjedištu Skupštine HNK, te bi, kako je to već najavio i Dragan Čović, četvrtak mogao donijeti novu parlamentarnu većinu odnosno novu vlast u HNK.

Simptomatično je da ovaj sastanak saziva Ilija Cvitanović, odnosno HDZ 1990 koji uživaju podršku predstavnika međunarodne zajendice zbog svoje kooperativnosti prilikom formiranja Vlade Federacije BiH bez SDA.

Dobro upućeni u procese formiranja vlasti u BiH tvrde da iza ovog stoji nedvosmislena namjera međunarodne zajednice, prije svih predstavnika SAD-a da ne dozvole, formiranje Vlade HNK u kojoj bi participirala SDA.

Prihvati notifikacije