Politika

Čampara: Policijske strukture maksimalno angažirane na osiguranju izbora

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara kazao je danas kako su policijske strukture maksimalno angažirane na osiguranju ambijenta za neometano odvijanje izbornog procesa, izražavajući očekivanje da će predstojeći Opći izbori u Bosni i Hercegovini proteći u najboljem redu.

FOTO: N1
FOTO: N1

Zasada nema nekih posebnih izazova, ostalo je još par dana do izbora i ja se iskreno nadam da će sve proteći u najboljem redu kazao je Čampara u izjavi za Fenu, podsjećajući kako je djelovanje svih policijskih agencija koordinirano u saradnji sa Operativnim štabom akcije „Opći izbori 2022“, zaduženim za sigurnosne aspekte izbornog procesa u BiH.

Istovremeno, potcrtao je kako su svi raspoloživi kapaciteti stavljeni u funkciju, te da pripadnici policijskih agencija prate situaciju na terenu i da su spremni preventivno djelovati u slučaju bilo kakve naznake ometanja izbornog procesa. Iskreno se nadam da smo mi zemlja koja će uspjeti ostvariti demokratski kapacitet i da će izbori proteći u fer i demokratskoj atmosferi – poručio je Čampara, komentirajući upit u vezi sa sigurnosnim aspektima izbornog procesa u BiH.