Politika

Čampara odgovorio Dodiku: Razumijemo nervozu i političku potrebu da reaguje

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara poručio je večeras na društvenim mrežama da Uprava policije MUP-a KS svoj posao obavlja profesionalno, ali da razumije "nervozu Milorada Dodika".

FOTO: N1
FOTO: N1

Uprava policije MUP-a KS svoj posao obavlja profesionalno. Rade na rasvjetljavanju slučajeva kriminala, ubistava, narkomafije u saradnji sa najjačim policijskim i istražnim agencijama svijeta jer su upravo u njima prepoznali vrijednog, profesionalnog partnera, partnera koji ne trguje informacijama i čiji cilj je isti kao njihov, naveo je Čampara.

Bez zadrške se, dodao je, obračunavaju i s kriminalcima u svojim redovima.

“Nervozu Milorada Dodika razumijemo. Razumijemo i političku potrebu da reaguje na svaki navod koji dobije bez da ga provjerava jer ozbiljno mu je ugrožena pozicija.

Ipak, kao što uvijek govorim, ponavljam i u ovom konkretnom slučaju, policiju bilo kojeg entiteta treba ostaviti izvan političkih igara, pritisaka i manipulacija”, ističe Čampara.

Samo takva policija, dodaje, neopterećena politikom, može ozbiljno služiti svojim građanima i štititi ih.

“Pozdravljam profesionalan rad pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na čelu sa policijskim komesarom Nusretom Selimovićem”, zaključio je Čampara.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik optužio je pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo da su se “neprihvatljivo” ponašali prema akreditovanim posmatračima SNSD-a ispred dvorane Zetra.

Prihvati notifikacije