Magazin

Britanke namjerno ignorisale Meghan Markle, odbile se rukovati: Kruži video neugodne situacije

Nije baš svaki obožavatelj britanske kraljevske porodice bio sretan što je imao priliku upoznati Meghan Markle.

FOTO: 
REMKO DE WAAL / EPA
FOTO: REMKO DE WAAL / EPA

U subotu se Markle pojavila u dvorcu Windsor zajedno sa svojim suprugom, princem Harryjem, te su njih dvoje prošetali s princem Williamom i njegovom suprugom Catherine kako bi pogledali položeno cvijeće i ostale poklone koje su građani ostavili za kraljicu Elizabetu II.

Uprkos tome što su joj se mnogi obratili dok se pozdravljala s okupljenima, nekolicina njih ipak je dala do znanja Meghan Markle da nije dobrodošla u Britaniju.

Naime, dok je glumica iz serije ‘Suits‘ hodala i pozdravljala se s okupljenim mnoštvom, dvije su žene odbile pružiti joj ruku te su se čak podsmjehivale jedna drugoj dok je Markle prolazila pored njih. Treća je čak stavila sunčane naočale te je namjerno držala mobitel u rukama kako bi se osigurala da se ne mora rukovati s vojvotkinjom od Sussexa.

“Dama u plavom i druge su SVI MI. One se odbijaju rukovati s Meghan Markle, vojvotkinjom od Netflixa”, napisao je jedan korisnik Twittera.

Pročitajte još

“Ovo je glasna poruka. Treba se vratiti u Kaliforniju što je prije moguće. Zaista je mrze zbog nepoštivanja Ujedinjenog Kraljevstva”, poručio je drugi korisnik na društvenim mrežama.

Ipak, bilo je i onih kojima se ponašanje spomenutih žena nije svidjelo.

“Ono što ovdje vidimo pokazuje da vojvotkinja od Sussexa ima dostojanstva i integritet, dok ljudi koji se odbijaju rukovati s njom nemaju. Nemaju političku agendu jer je ne može biti, to je samo njihova percepcija crnkinje koju je odbacila kraljevska porodica”, dodao je jedan korisnik.

Njima je pak ‘lekciju‘ očitala 14-godišnja djevojčica koja je snimljena kako se grli s Meghan. Ona je okupljenim novinarima rekla da je to bila ‘prava stvar za učiniti‘ uprkos ‘svemu što se dogodilo‘ između glumice i kraljevske porodice.

Prihvati notifikacije