Politika

Bradara i češka ambasadorica o prvim koracima Vlade FBiH

Ambasadorica Češke Republike u Bosni i Hercegovini Ivana Hlavsová posjetila je predsjednicu Federacije BiH Lidiju Bradara.

FOTO: FENA/IRENA MRNJAVAC
FOTO: FENA/IRENA MRNJAVAC

Razgovarano o završetku formiranja vlasti u Federaciji BiH, prvim koracima nove Vlade, većini koju ta vlada ima u Parlamentu Federacije, kao i brojnim drugim aktuelnim temama.

Ambasadorica Hlavsová je čestitala predsjednici Bradara na novoj dužnosti, poželjela joj snagu, uspjeh i nadasve pozitivnu energiju kako bi procesi i u Federaciji što prije bili pokrenuti naprijed za dobrobit svih.

Dodala je kako je BiH među vanjskopolitičkim prioritetima Češke Republike te kako naša zemlja ima velike potencijale i resurse koje treba nastaviti razvijati.

Predsjednica Bradara i ambasadorica Češke su prokomentirale i aktuelne probleme s kojima se određeni dijelovi BiH suočavaju s poplavama te pozdravile reakcije Vlade FBiH.

Bradara je zahvalila ambasadorici na dosadašnjem trudu i zalaganju, zanimanju za probleme u našoj zemlji kao i brojna ulaganja i podržane projekte od Ambasade diljem BiH.

Složile su se kako je nužno teme iz prošlosti tretirati sa poštovanjem ali i okrenuti se budućnosti te da se i u Federaciji osjeti neka nova, pozitivna energija kojoj treba dati priliku, saopćeno je iz Bradarinog kabineta.

Prihvati notifikacije