Region

Bivši šef splitske Stomatološke poliklinike uništavao aute kolegama: "Bio sam pun gorčine"

Donedavni direktor splitske Stomatološke poliklinike Ante Ćurić optužen je zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

FOTO: STOMATOLOŠKA POLIKLINIKA SPLIT
FOTO: STOMATOLOŠKA POLIKLINIKA SPLIT

Ćurića se tereti da je krajem prošle godine i početkom ove na parkiralištu Poliklinike u pet navrata pravio štetu autima svojih kolega, piše Dalmatinski portal.

Oštećena su vozila u vlasništvu bivšeg potpredsjednika Vlade i omiškog gradonačelnika Ivana Kovačića, šefice računovodstva Svjetlane Stazić i šefa Stručnog vijeća i Hirurgije Joška Badrova.

U optužnici stoji da je Ćurić 17. oktobra sprejem srebrene i zlatne boje išarao Peugeot 207 u vlasništvu Svjetlane Stazić te BMW X1 Ivana Kovačića. Šteta nastala šaranjem je 1.750 eura.

Mjesec kasnije, oštrim predmetom je napravio tri strugotine u dužini od 15 do 20 centimetara na blatobranu Audija A4 u vlasništvu Joška Badrova. Kako navodi Dalmatinski portal, krajem prošle godine Ćurić je zarezao i Peugeot 207 šefice Stručnog vijeća Poliklinike.

Sredinom januara ove godine je zarezao i Audi u vlasništvu Badrova te mu iskrivio poklopac spremnika goriva. Nastala šteta veća je od 800 eura.

DORH je sudu predložio izdavanje kaznenog naloga s kaznom od 10 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. U slučaju da dođe do suđenja, traži se strožiji rok kušnje od tri godine. Bivši direktor Stomatološke poliklinike u Splitu morat će oštećenima nadoknaditi štetu u roku od šest mjeseci.

Snimke nadzornog sistema Stomatološke poliklinike nalaze se među priloženim dokazima. Bivši direktor je u policiji priznao što je učinio. Dalmatinski portal piše da je sve povezane s prijavom o nezakonitostima u Poliklinici o kojima je Kovačić izašao javno. Prikazivala se i naplaćivala jedna usluga, a pružala se druga, skuplja usluga.

Ćurić je smatrao da pacijentima nije počinjena šteta, a na početku je tvrdio i da nema nikakve veze s oštećenim vozilima. Istražiteljima je kasnije rekao da je bio revoltiran izdajničkim ponašanjem ljudi koji su bili njegovi najbliži saradnici. Tvrdi da je šokiran što neko može biti takav.

Kovačić je u početku bio Ćurićev zamjenik. On je imenovao Stazić, dok je Badrov bio šef Stručnog vijeća i Hirurgije. Ćurić je istražiteljima rekao da se prvi put u životu osjetio izdanim te da se tako osjeća i sada. Naveo je da je pun gorčine te da je reagirao impulzivno.

Istražiteljima je rekao da mu je žao i da je spreman nadoknaditi štetu, piše Dalmatinski portal.