Prema nekom “generalnom” opisu posla, uloga majstora za roštilj je da priprema mesne specijalitete i peče ih kako treba (posebno da izbjegne ljepljenje).
On/ona održava vatru roštilja, ali i vodi računa o sigurnom čišćenju roštilja, te se brine za ostali inventar i prostor, opremu i robu.
Iako se u oglasima često navodi da vam nije potrebno prethodno iskustvo za ovu poziciju, ono je svakako poželjno.
A kako je restorana i objekata sa brzom hranom u Srbiji i Beogradu sve više – tako raste i interesovanje za roštilj-majstore, piše Telegraf.rs.
Za oko zapada jedan oglas zaljepljen na vrata poznatog novobeogradskog restorana – nudi se plata od čak 100.000 dinara, odnosno oko 1650 KM.
Telegraf piše da se uz pomenutu platu nudi stalno zaposlenje, da je radno vrijeme 8 sati i to u dvije smjene.
Kako je rekao vlasnik, druga smjena završava se u 23 sata. Plaćeni su topli obrok, odmor, a radi se šest dana u sedmici.
Pa ipak, već sedam dana ovaj oglas je aktuelan, ali još niko se nije zaposlio.
– Prije 7 dana smo postavili oglas i još nismo nikoga zaposlili. Svi bi dobru platu, ali niko ne bi da radi.
Šalu na stranu, ima dosta posla, mi zato podrazumijevamo da radnik ima i bakšiš i da mu taj dodatni novac ide na zaradu.
Naravno da od zalaganja zavisi i njegovo napredovanje, koje je izvjesno – ispričao je vlasnik.