Region

Beogradski restoran traži roštilj majstora, nudi astronomsku platu za bh. uslove

Možda djeluje lako, ali biti dobar majstor za roštilj pravi je podvig, posebno na Balkanu gdje se meso konzumira gotovo svakodnevno u svim porodicama, i to u velikim količinama.

FOTO: TELEGRAF.RS
FOTO: TELEGRAF.RS

Prema nekom “generalnom” opisu posla, uloga majstora za roštilj je da priprema mesne specijalitete i peče ih kako treba (posebno da izbjegne ljepljenje).

On/ona održava vatru roštilja, ali i vodi računa o sigurnom čišćenju roštilja, te se brine za ostali inventar i prostor, opremu i robu.

Iako se u oglasima često navodi da vam nije potrebno prethodno iskustvo za ovu poziciju, ono je svakako poželjno.

A kako je restorana i objekata sa brzom hranom u Srbiji i Beogradu sve više – tako raste i interesovanje za roštilj-majstore, piše Telegraf.rs.

Za oko zapada jedan oglas zaljepljen na vrata poznatog novobeogradskog restorana – nudi se plata od čak 100.000 dinara, odnosno oko 1650 KM.

Telegraf piše da se uz pomenutu platu nudi stalno zaposlenje, da je radno vrijeme 8 sati i to u dvije smjene.

Kako je rekao vlasnik, druga smjena završava se u 23 sata. Plaćeni su topli obrok, odmor, a radi se šest dana u sedmici.

Pa ipak, već sedam dana ovaj oglas je aktuelan, ali još niko se nije zaposlio.

– Prije 7 dana smo postavili oglas i još nismo nikoga zaposlili. Svi bi dobru platu, ali niko ne bi da radi.

Šalu na stranu, ima dosta posla, mi zato podrazumijevamo da radnik ima i bakšiš i da mu taj dodatni novac ide na zaradu.

Naravno da od zalaganja zavisi i njegovo napredovanje, koje je izvjesno – ispričao je vlasnik.

Prihvati notifikacije