Sarajevo

Bećirović poručio: Oni koji nasrću na BiH osuđeni su na propast

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović izjavio je danas da će Sarajevo i BiH iz godine u godinu biti sve jači, te da su oni koji nasrću na BiH osuđeni na propast i da sigurno, prije ili kasnije, idu na "smetljište historije".

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Nakon što je položio cvijeće na spomenik Vječna vatra u Sarajevu, Bećirović je građanima i građankama glavnog grada BiH čestitao 6. april, Dan grada.

“Sarajevo je 6. aprila 1945. godine oslobođeno od nacifašizma, a 5. i 6. aprila 1992. godine počela je opsada Sarajeva. Zlotvori koji su od 1992. do 1996. godine ubijali djecu Sarajeva, starice, žene, građane i građanke Sarajeva ne razlikuju se suštinski od zlotvora iz Drugog svjetskog rata. Ideja Sarajeva je pobijedila, ideja BiH je pobijedila, ideja zajedničkog života je pobijedila”, istakao je Bećirović.

Povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, brojne delegacije jutros su položile cvijeće na spomenik Vječna vatra, u centru grada.

Cvijeće će biti položeno i na Mezarju Kovači i mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića, Spomen-obilježju ubijenim policajcima u Velikom parku, te Spomen-parku Vraca, piše Fena.

Prihvati notifikacije