BiH

Bećirović-Milat: Otvaranje ambasada unaprijedit će saradnju BiH i Alžira

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je ambasadora Demokratske Narodne Republike Alžir u BiH Toufika Milata i razgovarao s njim o odnosima dviju zemalj.

FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH
FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH

Kako je saopćeno iz Predsjedništva BiH, Bećirović je istakao važnost koju Bosna i Hercegovina pridaje odnosima sa Alžirom kao jednom od najznačajnijih zemalja sjeverne Afrike.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog dobrih i prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine i Alžira podsjećajući na tradicionalno historijsko prijateljstvo koje je dobar osnov za unapređenje odnosa dviju država na svim poljima, a posebno na ekonomskom planu.

Izražena je namjera za realizaciju bilateralnih posjeta na visokom i najvišem nivou, zaključivanje osnovnih međudržavnih sporazuma, kao i međusobne saradnje u međunarodnim tijelima.

Bećirović je razgovarao o Odluci o otvaranju ambasade BiH u Demokratskoj Narodnoj Republici Alžir te izrazio zadovoljstvo Odlukum o otvaranju ambasade Alžira u Sarajevu i imenovanju ambasadora za BiH.

Konstatovano je da će otvaranje ambasada u objema državama znatno doprinijeti unapređenju odnosa i saradnje Bosne i Hercegovine i Alžira.

Prihvati notifikacije