Život

Amra Šabić-El-Rayess ponovno razgovarala sa Joe Bidenom: Neopisivo iskustvo susresti se lično sa najmoćnijim čovjekom na svijetu

FOTO: DW / BEATRICE MORITZ
FOTO: DW / BEATRICE MORITZ

Širom SAD na rasporedu su predizborni skupovi, a jednom takvom prisustvovala je i Amra Šabić-El-Rayess, ugledna profesorica i književnica koja živi u Americi. Podsjetimo i nedavno je prisustvovala govoru Joe Bidena i tom prilikom kratko razgovarala sa njim.

Na svom Facebook profilu napisala je kako je ponovno prisustvovala posljednjem skupu demokrata i aktuelnog predsjednika Joe Bidena.

Jučer sam imala čast biti pozvana na govor Predsjednika Bidena, kao i na susret s njim prije njegovog nastupa u New Yorku. Svaki put, zaista je nevjerovatna čast i neopisivo iskustvo susresti se lično sa najmoćnijim čovjekom na svijetu.

Pročitajte još

Vrlo često se sjetim svog dolaska u Sjedinjene Američke Države u ovakvim trenucima. Sjećam se svog prvog avionskog leta. Pred samo slijetanje na američko tlo, pogledala sam kroz prozor na Ameriku ispod sebe i pomislila optimistično i puna nade da ću valjda i ja naći svoje mjesto u očigledno bogatoj državi jer mi se činilo da niko ne štedi struju.

“U zemlji u kojoj ima toliko upaljenih sijelica, biće valjda i budućnosti za mene” je bila moja prva pomisao.

Nisam tada mogla ni zamisliti kakav će moj život danas biti. Bez obzira na sve probleme, s kojima se cijeli svijet, pa tako i Amerika, suočava nema zemlje na svijetu gdje sam mogla kao imigrantkinja da dođem bez igdje ičega i da ostvarim mnoge snove…

Još jedan vrlo bitan i ostvariv san ostaje – a to je osiguranje da se nikad više genocid ne ponovi. Kad dobijem oficijalne fotografije podijelit ću. U međuvremenu, evo par fotografija sa govora Predsjednika Bidena”, napisala je Bosanka Amra Šabić-El-Rayess.

Dragi Moji,Jucer sam imala cast biti pozvana na govor Predsjednika Biden-a kao i na susret s njim prije njegovog…

Posted by Amra Sabic-El-Rayess on Monday, November 7, 2022

Prihvati notifikacije