BiH

Ambasador BiH u Austriji Siniša Bencun predao akreditivna pisma

Novoimenovani ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Siniša Bencun predao je danas akreditivna pisma saveznom predsjedniku Republike Austrije Alexanderu Van den Bellenu.

FOTO: MVP BIH
FOTO: MVP BIH

U kraćem razgovoru predsjednik Van den Ballen i ambasador Bencun potvrdili su odlične bilateralne odnose između dvije zemlje.

FOTO:  MVP BIH
FOTO: MVP BIH

Austrijski predsjednik Van den Ballen istakao je postojanje istorijskih, ekonomskih i društvenih veza između dvije zemlje, te ponovio značajnu podršku koju Austrija pruža Bosni i Hercegovini u njenom napredovanju ka Europskoj uniji.

Ambasador Bencun je informisao predsjednika Van den Ballena o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i ostvarenom napretku na njenom europskom putu. Izrazio je očekivanje da će Austrija ostati jedna od najznačajnijih i bezuslovnih saveznika Bosne i Hercegovine u procesu što skorijeg otvaranja pregovora o članstvu u EU.

FOTO:  MVP BIH
FOTO: MVP BIH

Složili su se da potencijal brojne populacije koja živi u Austriji a porijeklom je iz Bosne i Hercegovine svakako treba biti pokretač širenja ekonomskih, kulturnih i drugih veza između dvije zemlje.

Prihvati notifikacije