Jet set

Nakon tolikih godina: Mega popularna voditeljica još ne zna zašto je ekplozijom raznijet njen džip

Voditeljka "Zadruge" Dušica Jakovljević nedeljama je vozila džip ispod kog se navodno nalazila bomba. Počinioci nisu stigli da aktiviraju eksploziv, koji je najvjerovatnije bio namjenjen Dušicinom tadašnjem dečku, pa je poslije nekoliko sedmica postao nestabilan i eksplodirao je u Ulici Ljutice Bogdana u Beogradu.

FOTO: TANJUG/SAVO RADOVANOVIĆ
FOTO: TANJUG/SAVO RADOVANOVIĆ

Mega popularna voditeljka je sada progovorila o stravičnom događaju u emisiji “Između dve vatre”, te otkrila da je morala brzo da se “dovede u red” zbog djece i porodice piše srbijadanas.

-Nisam bila ugrožena jer nisam bila u kolima. Ja sve te situacije posmatram, a svoj život posmatram kao film, nekako se uvijek izvučem kao golub. Šalu na stranu, ja sam imala druge stvari kojima je trebalo da se bavim, morala sam svojoj djeci da to nekako sve objasnim, meni najbliži moji nisu tražili nikakvo obavještenje, ja sam bila u vezi koja je bila jako lijepa, ja nisam bila u vezi sa krimosem. Okej, ja sam imala eksploziju automobila, to se rijetko dešava kod nas, nije to bilo ni malo prijatno, niti je danas prijatno, bilo je svima očigledno da ja nemam nikakve veze sa tim – rekla je Dušica u emisiji “Između dve vatre”.

-Bila sam pet dana prisutna u medijima, šesti dan je počinjala Zadruga, ja sam vodila uživo emisiju, svi su pitali hoću li se pojaviti, to je bila još jedna moja pobjeda, ja sam u drugi auto sjela nakon sedam dana, nije mi bilo prijatno, ali sam samo nastavila sa svojim životom. Nije me strah, nema za šta, ja nisam bila ni zašta kriva – dodala je ona.Podsjetimo, opasna eksplozivna naprava je podmetnuta u “Tojotu lend kruzer”, kojim je voditeljka TV Pinka vozila i svoju tada jedanaestogodišnju kćerku i devetogodišnjeg sina.

Nadležni organi su došli do stravičnog otkrića da je Jakovljevićeva sa svojom maloljetnom djecom mogla svakog časa da bude dignuta u vazduh. Bomba je duže vrijeme bila u džipu, moguće čak i nekoliko sedmica. Pretpostavlja se da su za sada nepoznati počinioci čekali da se Dušicin dečko vrati u Srbiju, pa da aktiviraju čak kilogram eksploziva. Za sve to vrijeme voditeljka je vozila automobil i u njemu svoju djecu, ali i porodicu i prijatelje, ne sluteći da su svakog trenutka na korak od smrti – otkriva izvor “Informera”.

FOTO: SRBIJADANAS.COM
FOTO: SRBIJADANAS.COM

Prema njegovim rečima još uvijek je nejasno zbog čega su kola dignuta u vazduh.

U policiji pretpostavljaju da je eksploziv zbog tolikog stajanja postao nestabilan, pa se sam aktivirao i eksplodirao. To znači da je u autu mogao da nastrada bilo ko, ali i da je to moglo da se desi u gustom saobraćaju, ispred škole, obdaništa… – priča sagovornik i dodaje:

-Dušica je u šoku zbog svega, a ovo saznanje ju je dodatno dotuklo. Ona je sve vrijeme na lijekovima za smirenje jer nikako ne može da shvati da bi neko želio da naudi njenoj porodici.

Voditeljka Pinka zbog istrage nije htjela komentariše detalje slučaja:

-Čula sam razne verzije šta se desilo, ali sačekaću da policija uradi svoj posao. Žao mi je što svi spominju mog partnera, koji s ovim nema ništa i koji godinama nije u Beogradu – rekla je za medije tada ona.

-Odjednom se začula eksplozija! Osetila sam kao da mi je nešto puklo u grudima. Ovim riječima započela je ispovest voditelja Dušica Jakovljević čiji je džip raznet bombom. Pomislila sam da je zemljotres, a kada sam shvatila da ipak nije, krenula sam ka kupatilu, misleći da mi je bojler eksplodirao. Onda sam vidjela dim, pošto su mi vrata od terase bila otvorena – rekla je voditeljka Dušica Jakovljević.

Stravična eksplozija odjeknula je u subotu u 8:30 na parkingu u Ulici Ljutice Bogdana u Beogradu, dok je bila sama u stanu.

-Nisam mogla da povjerujem da je to moj automobil. Sjećam se kao kroz maglu da sam pokušavala da se prisjetim da li sam parkirala na tom mjestu. Pozlilo mi je kad sam shvatila da je ipak uništen moj auto, ali mi je ubrzo bilo bolje – rekla je voditeljka.

Potresena, Jakovljevićeva je objasnila da je u jednom trenutku nestalo njeno vlasništvo.

-Sve je izgorjelo, spasene su samo naočare za sunce. Na njima nije bilo čak ni ogrebotine – rekla je Dušica.Ona je navela da je automobil bio u njenom vlasništvu, a ne u vlasništvu njenog bivšeg dečka, koji se dovodi u vezu s kriminalnim radnjama.

-Kupila sam taj automobil vrijedno radeći u prethodnih 20 godina. Taj novac nisam zaradila preko noći i nelegalno. Šta reći, meni je žao što se priča širi i osoba koja je moj partner dovodi u razne neprovjerene veze. Žao mi je što se ovaj slučaj ne posmatra kao napad na novinara, već senzacionalistički. Dovodi se u druge konotacije i traži se pozadina cijele priče. Da sam vozila juga verovatno ne bi tako pričali – rekla je tada voditeljka.