Region

Vučić: Nemam problem s temama sastanka u Bruxellesu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ide u Bruxelles na dijalog Beograda i Prištine kako bi osigurao poštivanje važećih sporazuma.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Aleksandar Vučić je, nakon što je nazočio prikazu novoproizvedenog naouružanja, poručio da Srbija nikome i ničim ne prijeti, već želi samo da osigura poštovanje međunarodnih pravila i međunarodno pravnih normi od Rezolucije UN 1244 do Briselskog sporazuma.

“To su sporazumi koji su važeći, na snazi i moraju da budu poštovani i primjenjivani”, istaknuo je Vučić u izjavi novinarima.

Kazao je da Beograd nema problem s temama sastanka u Bruxellesu 18. kolovoza ali da se zna kako mora da izgleda Zajednica srpskih općina (ZSO).

Na pitanje hoće li Beograd staviti na dnevni red temu tablica, jer se bliži 1. rujna do kada je Priština odložila odluku o reciprocitetu, Vučić je rekao da Beograd nema problem s tim.

“Želimo i o ZSO da pričamo, ali ne tako što će Priština da kaže da možemo da kupujemo samoljepljive sličice, da lijepimo u album, da kupujemo žvake i da nam neko govori da ZSO mora da bude u skladu s tzv. kosovskim ustavom, jer je to besmisleno, onda nam i ne treba, i svaki građanin može takvu zajednicu na dnevnom nivou da osniva”, naveo je Vučić, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Ističe da se Briselskim sporazumom podrazumijevalo da ovlaštenja ZSO budu mnogo šira i veća.

“Ako njih ne interesira Ustav Srbije, što bi nas zanimao njihov… Šta nas briga šta misle i oni i svi drugi, jasno je šta je ispregovarano”, poručio je Vučić.

Prihvati notifikacije