BiH

U gašenju požara na Blidnju pomaže i helikopter iz RS-a

Veliki požar koji već šesti dan bukti na planini Čvrsnici u Parku prirode Blidnje gasi i helikopter Oružanih snaga BiH, a uskoro se očekuje i dolazak helikoptera iz Republike Srpske.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Na terenu je preko 100 vatrogasaca, pripadnika gorskih službi spašavanja, planinara. Stanje nije dobro i ovaj se požar ne može ugasiti bez pomoći iz zraka, jer se radi o nepristupačnom terenu. U gašenju nam pomaže helikopter OS BiH, a uskoro nam stiže i helikopter iz RS-a. Danas smo očekivali i dolazak hrvatskog kanadera, no nažalost to se nije dogodilo kazao je Feni ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH-a Drago Martinović.

Dodao je kako je dosad opožareno oko 100 hektara površine.

Stožer Civilne zaštite općine Posušje uputio je apel svim žiteljima i vlasnicima nekretnina na području Blidinja te ostalim fizički spremnim dobrovoljcima iz Posušja i drugih općina i gradova da pruže pomoć u gašenju požara na području Parka prirode Blidinje.

Vatrenu stihiju gase vatrogasci, planinari, pripadnici GSS-a i dobrovoljci neprekidno već nekoliko dana te im je nužna pomoć u nastavku borbe s ovom prirodnom nesrećom, navedeno je u apelu.

Prihvati notifikacije