Magazin

Pas ima najslađu reakciju na prve bebine korake

FOTO: SCREENSHOT/TIKTOK
FOTO: SCREENSHOT/TIKTOK

Od dana kada je malena Vanora došla kući, Taco, 3-godišnji zlatni retriver, stajao bi uz svoju malu sestru.

“Kada bismo je položili na pod ili na naš krevet, Taco bi jednostavno legao pored nje”, rekla je za Dodo Claudia Hughes, Vanorina mama i Tacova vlasnica. Na neki način, Taco je postao Vanorina dadilja – uvijek pažljiv prema njenim potrebama.

“Kada bismo se probudili usred noći da je nahranimo, on bi bio tu s nama”, rekla je Hughes. Taco je također bio uzbuđen zbog svakog Vanorinog novog postignuća, kao kad se ujutro počela držati za ogradu svog krevetića kako bi ga pozdravila. Ali ništa nije bilo uzbudljivije za Taca od trenutka kada je shvatio da njegova jednogodišnja sestra konačno može hodati.

Naravno, Vanorino hodanje nije se desilo preko noći, a Taco je jednako rado slavio svaki njen pokušaj učenja. “Čim je Vanora počela raditi neke korake s hodalicom za bebe, Taco se počeo jako uzbuđivati”, rekla je Hughes. Prema njoj, Taco je počeo skakati s jedne na drugu stranu kad god bi vidio da Vanora gura svoju hodalicu.

Taco je postao jako energičan u trenutku kada je shvatio da Vanora može hodati, ali se ipak znao držati na sigurnoj udaljenosti od djevojčice kada je njegovo uzbuđenje doseglo vrhunac. “Taco bi otišao i polizao je, zatim bi otišao i iskakao se, a onda bi se vratio i ponovo je lizao”, rekla je Hughes.

Ipak, Taco nije jedini koji vježba kako biti nježan. Prema Hughes, bilo je jednako važno da Vanora nauči kako se prema Tacu odnositi ljubazno. “Pokazali smo Vanori da grlimo Taca, nježno ga mazimo i da mu dajemo poljupce u glavu. Ali, ako se naljutimo na njega, nećemo ga udariti”, rekla je.

Sada kada Vanora hoda, Taco i njegova sestra otkrili su nove načine međusobne interakcije, poput zajedničkog trčanja po kuhinjskom otoku igrajući se skrivača. “Osjećali smo da bi on mogao biti pas za našu porodicu i da će biti dobar prema našoj budućoj djeci. On je više od toga. On je uvijek tu”, rekla je Hughes.

Prihvati notifikacije